Naar de hoofdinhoud gaan
0

FAQs

VOEREN

Kan ik Canagan-dierenvoeding nat maken?

Wij bevelen aan om onze voeding droog te geven en te zorgen dat er een bak met royaal vers water in de buurt is. Maar je kunt eventueel een beetje water toevoegen, om voor de kieskeurigste eters de smaken nog wat te versterken of het voer wat zachter te maken voor dieren met gebitsproblemen.

Hoe zet ik mijn hond of kat over op Canagan complete huisdiervoeding?

We bevelen aan om Canagan geleidelijk te introduceren, gedurende een week, en de hoeveelheid Canagan langzaam op te voeren en het oude voer te verminderen.
Op de eerste dag 25% Canagan vermengen met 75% van het oude soort voer. Op dag drie 50% van allebei. Dag vijf 75%, en zo verder tot 100% Canagan op dag zeven.

Hoe vaak per dag moet ik mijn volwassen hond voeren?

Wij bevelen aan om je hond twee keer per dag te voeren, als dat mogelijk is.

Mag ik mijn hond gewone etensresten voeren?

We bevelen dat niet aan, want de hond kan er te dik van worden en zijn maag kan van streek raken. Het spijsverteringssysteem van een hond is heel anders dan dat van ons en dingen die wij gemakkelijk kunnen verteren, kunnen potentieel gevaarlijk zijn voor een hond. Zo kan chocolade gevaarlijk zijn, want het bevat theobromine, een giftige stof. Als honden dat binnenkrijgen, kan dat levensgevaarlijk voor ze zijn. Honden hebben problemen met de volgende soorten etenswaren: uien, knoflook, druiven, rozijnen, deeg, maiskolven, gekookte kippenbotten, champignons en andere paddenstoelen, chocolade en rode biet.

Hebben jullie algemene voedertips?

Houd waterbakken goed schoon. Bewaar het voer op een koele droge plek, en maak de zak goed dicht om het voer vers te houden. Voer je huisdier iedere dag op dezelfde tijd. Zorg dat er altijd vers drinkwater beschikbaar is.

Hoeveel moet ik aan mijn kat of hond voeren?

De voedingsrichtlijnen voor ieder product staan op de productpagina en op de zak. Je kunt ook kijken bij onze algemene voederrichtlijnen, als je wilt weten hoeveel voer je je huisdier moet geven.

Hoe krijgen we onze oudere hond of kat aan het eten?

Een ouder huisdier kan kieskeuriger worden, maar onze ervaring is dat er wel wat manieren zijn om hun eetlust te stimuleren. Je kunt een beetje heet water toevoegen (niet kokend heet) over de brokjes, zodat ze wat zachter worden en de aromatische geuren en smaken vrijkomen. Je kunt het voer ook tien seconden in de magnetron zetten, dan wordt het ook gemakkelijker te eten.

De voedingsschema’s zijn niet echt exact, waarom is dat?

Het is heel moeilijk om precieze hoeveelheden aan te geven, want het metabolisme en het activiteitenniveau kan enorm verschillen van de ene hond of kat tot de andere. Daarom geven we een vrij grote range aan, met een grote marge, om hier rekening mee te houden. Over het algemeen raden we aan om te beginnen aan de onderkant van de aangegeven marge, en de hoeveelheid aan te passen, steeds met 10% meer of minder, tot je huisdier op een constant gezond gewicht blijft.

Kan ik droog en nat voer combineren?

Ja. Je kunt ervoor kiezen om alleen droogvoer te geven, of alleen natvoer, of een mengsel van beide. De keuze is aan jou! Als je besluit droog en nat te mengen, let er dan wel op dat je de hoeveelheden voer correct aanpast.

LEVENSFASE EN GESCHIKTHEID

Is Canagan geschikt voor puppy's?

Met uitzondering van Canagan Senior/Light, dat speciaal gericht is op oudere honden, kunnen alle andere varianten van Canagan gevoerd worden aan puppy's, omdat het voedingsstofgehalte meer dan voldoende is voor al hun behoeften. De eiwit- en vetgehaltes in Canagan zijn veel hoger dan die in de meeste koolhydraatrijke droge hondenvoeders voor volwassen honden of zelfs puppyvoeders!
Het calcium- en fosforgehalte en de verhoudingen zijn ook zeer geschikt voor de ontwikkeling van puppy's.

Is Canagan geschikt voor kittens?

Met uitzondering van Canagan Light / Senior / Sterilised, dat speciaal gericht is op oudere katten of katten met overgewicht, kunnen alle andere Canagan-varianten aan kittens gevoerd worden, omdat het gehalte aan voedingsstoffen meer dan voldoende is voor al hun behoeften.

De eiwit- en vetgehaltes in Canagan zijn veel hoger dan die in de meeste koolhydraatrijke droge kattenvoeders voor volwassen katten of zelfs kittenvoeders!

De calcium- en fosforgehaltes en -verhoudingen zijn ook zeer geschikt voor de ontwikkeling van kittens.

Canagan kan vanaf het spenen aan kittens gevoerd worden, we raden aan om de brokjes met wat water fijn te stampen als de kittens nog heel klein zijn!

Zijn er producten van Canagan die geschikt zijn voor oudere honden/katten?

We hebben een Light / Senior / Gesteriliseerd product voor oudere, gesteriliseerde katten of katten met overgewicht. We hebben een Light / Senior product voor oudere honden of honden met overgewicht.

Beide producten bevatten:

Glucosaminesulfaat dat helpt bij de aanmaak van nieuw kraakbeen.

Chondroïtinesulfaat dat enzymen vermindert die het kraakbeen in gewrichten beschadigen.

MSM dat gewrichtsontstekingen helpt verminderen en bekend staat om zijn pijnverminderende eigenschappen.

Waarom bevat jullie voeding alle levensfasen?

Onze voeders bevatten een zeer hoog vleesgehalte en daarom heeft het grootste deel van het Canagan-assortiment voldoende voedingswaarden om de groei van een puppy of kitten in stand te houden. Als we denken aan het voorouderlijke dieet van de hond of kat, zouden puppy's/kittens en volwassenen hetzelfde voer in verschillende hoeveelheden hebben gekregen, bij Canagan blijven deze principes hetzelfde! Op elke zak staat een voedingswijzer voor junior en volwassen en je kunt onze voedingscalculator gebruiken om uit te rekenen hoeveel je je huisdier moet geven. Al onze recepten voor alle levensfasen kunnen worden gevoerd vanaf het spenen.

VERKOOPPUNTEN & LEVERING

Wanneer ontvang ik mijn Canagan-voer, nadat ik een bestelling geplaatst heb?

Wij bieden een 'volgende werkdag'-service voor bestellingen die geplaatst worden van maandag t/m donderdag vóór 11:00 uur. Bestellingen geplaatst van donderdag 11:00 uur tot vrijdag 11:00 uur worden geleverd op maandag. Bestellingen geplaatst van vrijdag 11:00 uur tot maandag 11:00 uur worden dinsdag geleverd. Bestellingen worden geleverd maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 18:00 uur. Bestellingen die geplaatst worden op officiële feestdagen/nationale vrije dagen moeten reken en één dag extra verwerkingstijd. Bestellingen die geplaatst worden na 11:00 uur worden de tweede volgende werkdag na de vrije dag geleverd

Hoeveel bedragen de verzendkosten van mijn bestelling?

Wij leveren enkel in België. De verzending is GRATIS voor alle bestellingen boven € 20. Voor bestellingen t/m € 20 rekenen we € 4,99 verzendkosten. Levering op zaterdag of afhaalpunten is niet mogelijk.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben op het moment van levering?

Als er niemand thuis is om de levering in ontvangst te nemen, zal bpost je pakket terug meenemen naar een afhaalpunt of leveren op een plaats die vooraf door jou werd aangegeven in het bpost portaal. We bieden geen tweede afleverpogingen aan

Kan ik de verzending volgen?

Ja. Zodra je bestelling verzonden is, ontvang je een e-mail met de gegevens om je bestelling te volgen.

Waar is levering mogelijk?

Wij leveren enkel aan huis of op je werk. We kunnen niet leveren aan postbusnummers, automaten of afhaalpunten.
Voor verzending naar de Schotse hooglanden en eilanden kan een extra toeslag op de verzendkosten van toepassing zijn.
Voor alle andere gebieden: bel +32 (0) 3 375 29 98 voordat je je bestelling plaatst.

Waar kan ik Canagan-hondenvoer kopen?

Canagan is verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken; gebruik onze winkelvinder om een winkel bij jou in de buurt te vinden.
Je kunt ook online kopen, dan bezorgen we de bestelling bij je thuis of op je werk.

Waar is een winkel bij mij in de buurt?

Gebruik onze winkelvinder om een Canagan-winkel bij jou in de buurt te vinden. Vul je postcode in, dan zie je een lijst met de winkels die het dichtst bij jou in de buurt zijn.

Geven jullie proefmonsters?

We geven geen proefmonsters. We doen dat niet, omdat we vinden dat een proefmonster geen goede manier is om voer uit te proberen, met zo'n kleine hoeveelheid. Al onze zakken van 375 gram voor de kat en 2 kg voor de hond worden verkocht met geldteruggarantie (bij aankoop in de winkel). Het hoge vleesgehalte van onze voeding zorgt ervoor dat het voer ongelooflijk lekker is, dus ook de kieskeurigste huisdieren zouden blij moeten zijn met de lekkere smaak van Canagan.

INGREDIËNTEN

Ik wil graag meer weten over biologisch geschikte voeding.

Door de jaren heen is dierenvoeding in het algemeen steeds verder gaan afwijken van wat honden en katten eigenlijk nodig hebben, met als resultaat voer met goedkope en inconsistente eiwit- en koolhydraatbronnen in de verkeerde verhoudingen. Voer waarmee dieren overleven, maar waarmee ze niet echt gedijen.

Om de balans te herstellen en de optimale voeding voor onze huisdieren te creëren, gingen we terug naar de natuur en hebben we onderzoek gedaan naar wat honden en katten echt nodig hebben. Het resultaat is Canagan, voer dat de voorouderlijke voeding van je huisdier nabootst, met de juiste verhouding eiwitten en vetten ten opzichte van de koolhydraten, en een veel hoger vleesgehalte dan de meeste andere voeders.

Waarom is Canagan graanvrij?

Honden en katten zijn carnivoren en hun speeksel bevat geen amylase. Dit speciale enzym bevindt zich wel in het speeksel van herbivoren en omnivoren en zorgt voor het afbreken van zetmeelhoudende koolhydraten, al voordat deze de maag bereiken. Omdat hun speeksel zo goed als amylasevrij is, zijn koolhydraten veel moeilijker te verteren voor honden en katten. Doordat het voer graanvrij is en het koolhydraatgehalte aanzienlijk verlaagd is, is de verteerbaarheid van Canagan-honden- en kattenvoer veel hoger. En dat betekent kleinere hoeveelheden voeren en een kleiner ontlastingsvolume.

Is Canagan-honden- en kattenvoer hypoallergeen?

Ja. Hypoallergeen betekent een kleinere kans dat de voeding een allergische reactie veroorzaakt. De ingrediënten in Canagan zijn gekozen met dit in gedachten en we hebben de ingrediënten vermeden waarvan bekend is dat ze het vaakst een allergische reactie veroorzaken, zoals tarwe en zuivel.

Bevat Canagan-honden- en kattenvoer ongezonde kunstmatige toevoegingen?

Nee. Wij vinden dat het niet nodig is om kunstmatige toevoegen in ons voer te stoppen terwijl er natuurlijke, gezondere alternatieven zijn:

Conserveermiddelen

Canagan-producten worden op natuurlijke wijze houdbaar gemaakt met gemengde tocoferolen (vitamine E).

Smaakstoffen

Canagan heeft gewoon veel smaak. Dat betekent dat we geen kunstmatige smaakstoffen nodig hebben. Canagan is een smaaksensatie, ook voor honden en katten die echte kieskauwers zijn.

Kleurstoffen

Huisdieren geven niets om leuke kleurtjes die alleen maar worden toegevoegd om het product interessanter te maken voor het baasje en geen enkel voordeel bieden voor de hond of kat.

Wat zijn botanicals en waarom zitten ze in Canagan-producten?

Botanicals – planten of plantendelen die gewaardeerd worden vanwege hun medicinale of therapeutische eigenschappen. De formule van Canagan is zo samengesteld dat het voer nauw aansluit bij de natuurlijke voeding. In het natuurlijke dieet van de hond zitten ook botanicals.

Wat is 'vlees en dierlijke bijproducten' en zit dit ook in Canagan?

'Vlees en dierlijke bijproducten' wordt vaak gebruikt in voeding voor huisdieren en bestaat uit vlees en andere materialen van dieren. Het wordt vaak gebruikt omdat het goedkoper is dan vlees van één enkele bron. Wij vinden dat het vlees dat gebruikt wordt in dierenvoeding benoemd moet worden. Daarom vind je 'vlees en dierlijke bijproducten' niet op onze etiketten!

Bevat Canagan genetisch gemodificeerde ingrediënten?

Nee. Onze producten bevatten geen genetisch gemodificeerde ingrediënten (GGO's of GMO's).

Bevat het in Canagan producten gebruikte vlees groeihormonen?

Geen van onze recepten bevat groeihormonen.

Waarom zien de brokken van de ene zak er anders uit dan die van de andere?

Canagan wordt gemaakt van allemaal natuurlijke ingrediënten, in kleine batches. Daardoor zijn er kleine verschillen in kleur, vorm en afmetingen, maar het smaak- en voedingswaardeniveau van de brokken is altijd hetzelfde.

Wat zijn gemengde tocoferolen?

Tocoferolen zijn een vitamine-E-mengsel en worden gebruikt om Canagan-producten langer houdbaar te maken zonder de bezwaren van gebruik van kunstmatige conserveringsmiddelen.

Wat is de glycemische index?

De glycemische index is een maat voor de stijging van de glucosespiegel door consumptie van koolhydraten. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index worden snel verteerd, wat leidt tot grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen met een lage glycemische index worden langzaam verteerd en opgenomen, wat resulteert in een geleidelijke stijging van de bloedsuikerspiegel en de insulinespiegel, wat goed is voor de gezondheid.

Waarom gebruiken jullie zoete aardappel in Canagan?

Zoete aardappel is een uitstekende bron van vitamine A en C en is rijk aan antioxidanten. Zoete aardappelen zijn een geweldige bron van oplosbare vezels en hebben een lage glycemische index, ze voorzien in langzame, gestage afgifte van energie. Diëten met een lage GI-waarde hebben voordelen voor gewichtsbeheersing, omdat ze de eetlust onder controle houden en hongergevoelens uitstellen.

Is jullie kip vrije-uitloopkip?

Alle Vers Bereide Kip in ons droogvoer is 100% Vrije-uitloop. We controleren onze leveranciers regelmatig om te waarborgen dat ze voldoen aan de hoogste standaarden en normen.

Waarom komen jullie blikjes voor de kat uit Thailand?

Thailand is een van 's werelds grootste producenten van visconserven en produceert kattenvoer in blik van de allerhoogste kwaliteit. We gebruiken dolfijnvriendelijke tonijn en ons senior-managementteam heeft de productiefaciliteit persoonlijk geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan onze zeer hoge normen.

WAARDEN

Wat is het dierproevenbeleid van Canagan?

We doen niet mee aan enige vorm van invasieve dierproeven. Onze recepten worden getest met huisdieren van onze familieleden, vrienden en geselecteerde fokkers. Al deze huisdieren leiden hun normale, dagelijkse, gelukkige leven!
We zullen nooit invasief testen of onderzoek met proefdieren financieren of eraan meedoen.

Zijn alle ingrediënten van Canagan afkomstig uit Groot Brittannië?

We proberen zoveel mogelijk te werken met ingrediënten uit Groot-Brittannië. Sommige ingrediënten zijn echter in Groot-BrIttannië gewoon niet verkrijgbaar in voldoende grote hoeveelheden.

GEZONDHEID

Is Canagan-voer goed voor de tanden van mijn huisdier?

In geen van onze producten zul je toegevoegde suiker aantreffen. Suiker wordt alleen toegevoegd om smaken te versterken. Suiker kan schadelijk zijn voor de tanden van je huisdier en heeft geen duidelijke gezondheidsvoordelen.

Is Canagan goed voor honden die snel last hebben van diarree, of die een gevoelige maag of spijsverteringsproblemen hebben?

De Canagan-recepten bevatten een mengsel van oplosbare en niet-oplosbare vezels, die zitten in aardappelen, zoete aardappel, alfalfa, wortel en psyllium, om de gezondheid van het spijsverteringskanaal te helpen waarborgen. Een zorgvuldige mix van oplosbare en niet-oplosbare vezels in het dieet van je hond helpt om een normale darmtransitduur, motiliteit en ontlastingkwaliteit te behouden.

Mijn hond heeft jeuk en krabt zich. Kan Canagan voeren helpen?

Ja. Het Canagan-assortiment is ontwikkeld volgens een speciale formule om de ingrediënten te vermijden die normaal voedselallergieën veroorzaken. Ons assortiment bevat altijd de ingrediënten die worden beschouwd als een lager allergierisico. Het voer is vrij van alle granen, soja, zuivel, groeihormonen en kunstmatige toevoegingen. Canagan bevat een goed uitgebalanceerde verhouding van omega 3 en omega 6, wat helpt om gezonde huid en een glanzende vacht te bevorderen. Omega 6 (linolzuur) is een essentieel vetzuur dat nodig is voor een gezonde huid en vacht.

HERHAALBESTELLINGEN

Hoe regel ik herhaalbestellingen?

Gewoon winkelen op onze site en de favoriete producten van je huisdier kiezen. Vervolgens geef je de gewenste grootte, hoeveelheid en de leveringsfrequentie aan. Reken af zoals je gewend bent en je eerste bestelling wordt dezelfde dag nog verzonden. Toekomstige bestellingen worden verzonden met de frequentie die je ingesteld hebt.

Is jullie herhaalservice veilig?

Uiteraard. We werken samen met TrustPayments, een van de beste betalingsproviders ter wereld die al je gegevens veilig bewaart voor al je online bestellingen.

Wordt mijn kaart gebruikt om toekomstige transacties af te schrijven?

Je kaartgegevens worden opgeslagen bij TrustPayments, niet bij ons. Er wordt alleen afgeschreven op de dag dat je herhaalorder verwerkt dient te worden.

Kan ik mijn debit- of creditkaartgegevens voor mijn herhaalbestelling wijzigen?

Ja, gewoon inloggen en Beheer herhaalbestellingen kiezen. Hier kun je je kaartgegevens wijzigen en een nieuwe kaart aangeven.

Waarom is mijn herhaalbestelling niet verwerkt?

Er kunnen een aantal redenen zijn voor niet-verwerking van een bestelling. De twee meest voorkomende redenen zijn dat je betaling is mislukt of dat een artikel niet op voorraad is. Als je betaling mislukt is, word je hiervan op de hoogte gesteld. Je krijgt het verzoek je betalingsgegevens opnieuw in te voeren of een nieuwe kaart te gebruiken. Als een artikel niet op voorraad is, dan doen we ons best je dat te laten weten, zodat je een andere smaak of ander soort voer kunt kiezen.

Kan ik mijn herhaalbestelling annuleren?

Je kunt je herhaalbestelling altijd annuleren door in te loggen op je account. Je kunt je bestelling ook uitstellen als je merkt dat je je artikelen niet nodig hebt met de ingestelde frequentie. Je kunt ons ook bellen, via +44 1494 775 222,dan kunnen we je hiermee helpen.

Kan ik de artikelen steeds wijzigen, ieder keer dat ik bestel?

Ja, zolang je een herhaalbestelling actief hebt, voeg je de gewenste producten toe aan je winkelmandje, je stelt de gewenste hoeveelheid en frequentie in, en dan worden ze automatisch toegevoegd aan je herhaalbestelling. Je kunt ook artikelen uit je herhaalbestelling verwijderen door in te loggen op je account.

Kan ik de frequentie of bezorgdag wijzigen?

Ja, je kunt dit doen door in te loggen op je account en 'frequentie in weken' kiezen voor elk product. Je kunt dan ook de eerstvolgende datum kiezen waarop je de bestelling wilt laten verwerken. Op deze pagina kun je ook de dag selecteren waarop je je bestelling wilt laten verwerken. Op deze dag wordt je bestelling gefactureerd en verzonden. DPD streeft ernaar je artikel de volgende werkdag of het volgende weekend te leveren, afhankelijk van wat je aangegeven hebt. Voor weekendlevering kunnen extra kosten van toepassing zijn.

Nog meer vragen? Vraag het iemand van ons team.